is succesvol toegevoegd aan je winkelmand.

Big Green Egg’s Flavour Fair 2017

By | media | No Comments

Op Vaderdag zondag 18 juni 2017 vond de Big Green Egg’s Flavour Fair weer plaats. Het was wederom een groot succes en het was schitterend weer. Met de Quick Mill Uragano 2 groeps espressomachine serveerden wij in een middag tijd weer honderden heerlijke kopjes espresso, de Gran Altura 100% arabica van Dibarcafé. Voor de theeliefhebbers waren er verschillende heerlijke melanges van onze thee van Harney & Sons uit New York. Op meer dan 150 Big Green Egg’s die stonden opgesteld werden er heerlijke gerechtjes gemaakt door o.a. Vis aan de Schelde, Librije, Cas Spijkers Acedemie, De Leuf, Julius Jaspers, De Hoefslag, Le Jean, Prachtig Rotterdam, Tom Heinzle, Koppert Cress, Meatcave, The Rough Kitchen, Magimix en Oestercompanie.

Wessel Bakker BoonenBakker Dibarcafe koffie

De zwarte motor Koffie is de kickstart van de dag

By | media | No Comments

Koffie is warm, het bevat cafeïne. De concentratie is opeens terug, het nieuwe inzicht wordt bijna op een schoteltje aangereikt. Op kantoor is koffie een sociaal en zakelijk bindmiddel. Koffie is de redding voor vrijwel elke stroeve vergadering. Bij de koffiemachine is de toon van het gesprek heel anders dan op andere plekken binnen het bedrijf en misschien worden juist daar de belangrijkste beslissingen binnen de onderneming genomen.

De consumptie van koffie loopt in kilo’s per hoofd van de bevolking weliswaar terug, de kwaliteit van de koffie gaat met sprongen vooruit. Italiaanse koffiespecialiteiten kennen steeds minder geheimen en -ook op kantoor- is een cappuccino uit de machine steeds meer regel dan uitzondering. We praten met Wessel Bakker. Derde generatie van een geslacht koffiekenners en -liefhebbers. Wessel is sinds 2000 directeur/ oprichter van Euroquick. Euroquick heeft een prachtig assortiment machines waar de echte liefhebber likkebaardend naar kijkt. De door journalist Wouter Klootwijk terecht geroemde onverwoestbare espressomachines van Quick Mill, de prachtige Art Deco-kunstwerken van het Italiaanse Elektra en de Spaanse machines -ook voor de horeca- van Ascaso. Samen met zijn vrouw Marjolijn van Heeswijk zet Wessel, sinds begin van dit jaar, met de oprichting van BoonenBakker een familietraditie van drie generaties voort. “Koffie stroomde als eerste door het bloed van de vader van mijn moeder. Jiles (Jelle) Boon. Hij werkte zich op tot eigenaar van de Internationale Katoenmaatschappij Van Velzen. Zij importeerden groene -ongebrande- koffiebonen. Jelle maakte lange reizen naar Brazilië en Angola en was in de winter altijd bruiner dan wij in de zomer.

[Headlines – eerste kwartaal 2012]
Harney & Sons thee Marjolijn Bakker- van Heeswijk

Ervaringen theehuis “Bij de Buurvrouw – Maasland” door Bob Wouters van Hof van Delfland

By | Blog, Harney & Sons, review | No Comments
“Een groene ophaalbrug lijdt je naar de parkeerplaats van theehuis ‘Bij de Buurvrouw Maasland’. Als je aankomt bij De Buurvrouw wordt je verwelkomd door haar kippen in de ren. Tegenover de kippen, aan de linker zijkant, is de ingang. Bij binnenkomst is het gelijk duidelijk dat het om een theehuis gaat. De muur achter de bar staat vol prachtig ouderwets theeservies. Waar geen servies staat staan wel theeblikken; de ene nog mooier dan de ander! Aan de landelijke tafels zaten een hoop mensen te genieten van hun high tea. Met een mooie, herfstachtige, zonnige zaterdag was het niet gek dat er zelfs nog mensen op het terras zaten.

Foto’s gemaakt door Hof van Delfland “Bij de Buurvrouw”. Links; de dames achter de espressomachine en de Harney & Sons theeblikken. Rechts: Twee heerlijke kopjes Japanese Sencha thee van Harney & Sons uit Delfblauwe kopjes.

‘de thee kaart. Hier word ik altijd erg blij van! 

Nadat we het laatste vrije tafeltje hadden geconfisqueerd kregen we gelijk de kaart, de theekaart. Hier word ik altijd erg blij van! Gelukkig houden Roos en ik van de zelfde soort thee en kozen we een Japanse Sencha. Ook wij kregen een ouderwetse theepot met nog ouderwetser, Delfsblauwe porseleinen kop en schotel. De thee was heerlijk! Sencha vind ik sowieso al één van de lekkerste groene theesoorten maar Sencha uit Japan is vaak kwalitatief erg goed, zoals deze.

Na de eerste kop thee kwam Dita uit de keuken om kennis te maken. Het was erg leuk om haar te leren kennen en haar te horen vertellen over haar zaak. De passie en liefde die ze heeft voor de omgeving probeert ze zoveel mogelijk terug te brengen in haar theehuis. Ze gebruikt veel producten uit de regio en maakt bijna alles zelf. Dita is pas een jaar bezig met haar zaak en het gaat erg goed. Ze vertelde dat dit ook te danken is aan de groeiende aandacht voor het gebied Midden Delfland. Met een korte rondleiding liet Dita zien dat het theehuis binnenkort ook vergaderruimtes krijgt op de zolder. Het landelijke uitzicht zal zeker inspirerend werken.”

Bronvermelding en fotografie: Hof van Delfland. Lees hier het hele blog van Bob van Hof van Delfland

Ervaringen met NoCalc

By | Blog, NoCalc, review | No Comments

Op deze pagina delen wij graag een aantal ervaringen van tevreden gebruikers van NoCalc.

Reviews over NoCalc kun je ook bekijken in onze NoCalc webshop. Ga naar het NoCalc product waar u een review over wilt lezen en klik op ‘Reviews’ of ‘Beoordelingen’. Hier verschijnen dan de reviews en ervaringen van de verschillende NoCalc gebruikers over dit specifieke NoCalc product. In deze review kunt u ook uw eigen ervaringen kwijt door te klikken op ‘reviews’ of ‘beoordelingen’ . Wanneer je zeer tevreden bent over de informatie en advies die wij u hebben gegeven, over het product, de levering of andere zaken, dan hopen wij dat u dat met 5 sterren waardeert. Heeft u vragen over NoCalc? Dan kunt u ook contact met ons opnemen.

Ervaring met NoCalc door: Herwijnen – 6 februari 2018:

de nocalc filters werden snel geleverd en de prijs is goed

 

Ervaring met NoCalc door: Aalbers:

Goed geholpen. Ik had wat vragen over het filter en kreeg uitgebreid uitleg en wat extra installatie tips.

 

Ervaring met NoCalc door: Jan van Santvoort

Zeer tevreden weinig kalkaanslag

 

Ervaring met NoCalc doorA. Gardenier

Wij zijn tevreden met de No-Calc, afgelopen jaar een nieuwe badkamer gekregen hierdoor wordt het schoonmaken een stuk lichter.

 

Ervaring met NoCalc door: Schwarz

Oorspronkelijk wat ongemakken met uw sensor ervaren echter correct opgelost door uw firma.

 

Ervaring met NoCalc door: Dick  

No Calc set zojuist geïnstalleerd. Effect op de thee is direct te merken. Nooit bij stil gestaan maar het verschil is direct te merken

 

Ervaring met NoCalc door: J. Schalk  

set in webshop besteld met rechte koppelingen maar met haakse aansluiting ontvangen… volgende dag de goeie alsnog ontvangen. Goed opgelost maar wel lastig als je niet verder kunt. Nou afwachten hoe het allemaal gaat werke.

 

Ervaring met NoCalc door: Christa, 20 mei 2014

Past goed in een kleine ruimte.  Om de 6 maanden een NoCalc cartridge vervangen voor € 30,- vind ik heel redelijk. Mijn waterkoker krijgt nog een heel klein beetje aanslag. Ik denk dat het net zo goed werkt als mijn waterontharder / zoutinstallatie die ik in mijn vorige huis had.  NoCalc is handig als je niet veel ruimte hebt.

 

Ervaring met NoCalc door: Loran, 30 november 2014

Grootste verschil tot nog toe is dat de badkamerspiegel schoon blijft. Nu wachten op het geluidssignaal dat mijn NoCalc cartridge vervangen moet worden.  Hij moest achter de wasmachine geïnstalleerd worden bij mij dus ik kan niet goed zien of hij bijna leeg is.

 

Ervaring met NoCalc door: Sander B., 29 november 2014

Ik ben zo blij met heel het NoCalc systeem, het neemt zo weinig ruimte in beslag en het is makkelijk om de cartridges te vervangen. Toch ook een waarschuwing, het water ziet er wat troebel uit direct na vervangen. Laat dus even wat water doorspoelen na vervangen is mijn advies.

 

Ervaring met NoCalc door: Floris 21 december 2013

Erg effectief bij hard water. Helaas lukt het mijzelf niet om de cartridges te vervangen. Ik vind het fijn hoe weinig ruimte NoCalc in beslag neemt in mijn keukenkastje.

 

Ervaring met NoCalc door: Daniel 13 december 2013

Ik heb het NoCalc systeem in een gebied met heel hard water geïnstalleerd. De goede resultaten leken zich maar langzaam voor te doen. Maar na 12 maanden in gebruik is het resultaat duidelijk en evident.

 

Ervaring met NoCalc door: L. Boot  3 januari 2014 

Briljant! Ik ben er erg blij mee. Beschermt het hele huis tegen kalkaanslag en het was makkelijk te installeren. Zelfs mijn partner lukt het om de cartridges te vervangen!

 

Ervaring met NoCalc door: Michel Boon 8 januari 2014

We zijn onder de indruk van de werking van deze waterontharder. Snel te installeren en vraagt een minimum aan ruimte. We kunnen het iedereen aanbevelen. Na 24 uur begon het water voelbaar beter te worden.

 

Ervaring met NoCalc door: Pauline C., 29 januari 2014

Love my no calc. Cheap and easy to install. My water feels so different and tastes different/better. My hair is shiny and my bath water is soft..What more could a woman want 🙂

 

Ervaring met NoCalc door: Sheila, 31 oktober 2014 *

Niets dan lof over de geboden service. Tal van vragen over het systeem gesteld omdat we het willen gebruiken in Noord- Cyprus. Blijkt hetzelfde te zijn dus ik kan de navulpatronen bestellen. Met de gratis extra meegeleverde houder voor het nieuwe type navulpatroon  en de gebruiksaanwijzing is het heel  eenvoudig. We gebruiken NoCalc nu 4 jaar en het resultaat is nog steeds fantastisch. We hebben een jacuzzi en willen problemen voorkomen, echter vorig jaar zijn we domweg vergeten het navulpatroon te wisselen. Onze fout beseffend hebben we het NoCalc navulpatroon verwisseld en onze jacuzzi schoongemaakt. Klusje geklaard en in de agenda een aantekening gemaakt zodat we het de volgende keer niet vergeten.

 

Ervaring met NoCalc door: Theo Vuurman, 20 maart 2016

Wij gebruiken nu bijna 3 kwart jaar NoCalc en ik moet eerlijk toegeven…. het werkt top! Niks geen kalkaanslag in vaatwasser, waterkoker en op de glazen douchewand. Ideaal! Cartridges gaan iets minder lang mee dan verwacht (4 i.p.v. 6 maanden), maar dit zal ook toe te schrijven zijn aan ons waterverbruik. Wij willen niet meer anders!

 

Ervaring met NoCalc door: dhr. Oudeman, 16 Juli 2014

NOCALC heeft een verbruikspatroon, moet na 35.000 liter waterverbruik vervangen worden.
Eenvoudig zelf te doen. ( Ik heb een systeem geïnstalleerd) Overigens niet alleen goed voor je koffiemachine, maar achter de watermeter gemonteerd ( door loodgieter)gelijk alle apparatuur beschermd!
Het ontkalkt niet!, maar als eerder in het forum aangegeven het bindt de kalk en het blijft dus ook gewoon in het water (en dat is maar goed ook) want de mineralen zijn niet slecht voor je lichaam.
Ook mijn verwarmingsketel en keukenboilertje blijven kalkvrij dus ook bij hogere temperatuur werkzaam. Ik ben er blij mee!

 

Ervaring met NoCalc door: Hans Smit, directeur

HS Techniek is gespecialiseerd in interieur-, nieuw-, en verbouw. Ook leveren en plaatsen wij keukens, sanitair, airconditioning en C.V installaties. Klantvriendelijkheid en professionaliteit zijn de kernwoorden van HS Techniek. Door onze eigen ervaringen met NoCalc adviseren wij onze klanten voor al onze sanitaire projecten en C.V. installaties om ter behoud van hun kostbare installaties een NoCalc systeem te laten plaatsen.

 

Ervaring met NoCalc door: Elly en Dick Schilperoort

Wij hebben kort geleden een nieuwe badkamer aangeschaft. Natuurlijk willen we hier lang van genieten. Onze badkameradviseur raadde ons NoCalc aan ter voorkoming van kalkaanslag. Het was slechts een kleine extra op onze investering. Onze monteur vertelde ons dat wij hiermee ook onze ketel en andere apparatuur in huis beschermen en ook nog energie besparen. Wij zijn dus dubbel blij met NoCalc.

 

Ervaring met NoCalc door: Joost 11 februari 2014

Ik gebruik NoCalc nu ongeveer een jaar. Gemakkelijk te monteren en de service was uitstekend. Geen kalk meer in de waterkoker, maakt waar wat op het doosje staat vermeld! Fantastisch.

 

Ervaring met NoCalc door: Peter H. 7 juli 2014 

Eerder deze maand onze 1e set aangeschaft en geïnstalleerd en ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben. Gemakkelijk te plaatsen, onze klant is er erg blij mee. Ik zal het al onze klanten aanbevelen.

 

Ervaring met NoCalc door: T. Johnson, 14 oktober 2014

Snelle service, groot gebruikers gemak. Ik heb het NoCalc systeem nu ongeveer 2/3 jaar geleden geïnstalleerd. Na enkele problemen met het navulpatroon met de installateur die de set heeft geplaatst,  hebben we sindsdien geen problemen meer. Snelle en efficiënte service.

 

 

Ervaring met NoCalc door: Paul Olijhoek, eigenaar Koggeland bestel- en bedrijfsauto’s

Bedrijfsauto’s zijn vaak het visitekaartje van ondernemers. Als Service naar onze klanten worden alle auto’s bij ons gewassen. Met NoCalc worden onze auto’s streeploos schoon en drogen op zonder witte vlekken achter te laten.

 

Ervaring met NoCalc door: Amand

Ik had altijd een hekel aan douchen of in bad gaan omdat ik daarna altijd veel jeuk en uitslag kreeg. Ik heb een zeer gevoelige huid en daarom kon ik maar een keer per week onder in bad of onder de douche. Nu hebben wij gelukkig NoCalc thuis en kan ik lekker iedere dag met plezier douchen zonder jeuk of uitslag!

 

Ervaring met NoCalc door: Dick Biesheuvel, tandarts te Medemblik.

Hygiëne binnen mijn praktijk is van het grootste belang. Dit geldt zeker ook voor mijn kostbare apparatuur waarmee ik mijn patiënten behandel. Daarom kies ik ervoor dat al het water in mijn praktijk vooraf wordt gefilterd door NoCalc. Tevens wordt mijn geavanceerde apparatuur met delicate elektronisch geregelde waterkleppen hierdoor beschermd tegen kalkafzetting. En omdat je thuis toch ongemerkt steeds meer dure koffiemachines, wasmachines, vaatwassers en dergelijke aanschaft, heb ik thuis ook het NoCalc systeem laten installeren.

 

Ervaring met NoCalc door: Jeroen van Drunen, Roosendaal

Als installateur krijg ik bij installeren en onderhoud vaak te maken met klachten over kalkafzetting op sanitair, elementen en in leidingen waardoor installaties slecht of niet meer functioneren. Enkele maanden geleden ben ik na zelf testen gestart met het installeren van NoCalc voor mijn klanten, en met zeer positief resultaat. Plaatsing is zeer eenvoudig en snel te doen doordat het apparaat niet op stroom hoeft te worden aangesloten. En het werkt direct na installatie. Mijn klanten zijn er allemaal zeer blij mee.

 

Ervaring met NoCalc door: samuel f., 16 januari 2016

Wij gebruiken NoCalc sinds september 2015 en hebben de cartridge nog maar 2 keer hoeven te vervangen. Het was een fluitje van een cent. Volgens mij is er een significant verschil van de water- kwaliteit sinds het plaatsen van de set. Duidelijk veel minder kalkaanslag in de badkamer en in de keuken.

 

Ervaring met NoCalc door: Riemer, 3 april 2016

Ik gebruik Nocalc al, dus mijn laatste aankoop betreft alleen het navulpatroon. Ik moet zeggen dat het geluid dat de cartridge maakt wanneer het leeg is zeer effectief is!

 

Ervaring met NoCalc door: Karel Pieters, 28 januari 2015

Heb het NoCalc systeem nu 2 jaar in gebruik. Het systeem heeft er voor gezorgd dat de kalkaanslag drastisch is verminderd, de investering meer dan waard. De nieuwste versie navulpatronen zijn voorzien van een elektronisch alarm dat piept wanneer het navulpatroon moet worden vervangen. Kalkaanslag behoort nu tot het verleden en de douchekop hoeft af en toe alleen nog maar met een doekje te worden afgedaan. Ik vertrouw er op de binnenkant van de boiler niet meer wordt aangetast door kalk!

 

Ervaring met NoCalc door: Arie Goedkoop, 18 maart 2013

ik ben een gebruiker sinds bijna twee jaar en het werkt echt super. jouw ervaringen zijn totaal anders, wellicht moet je de de filter schoonmaken of de navulpatrooon checken. Ik heb het mijn vrienden en kennissen aanbevolen en 7 gebruiken het nu ook en allemaal tevreden. Dat NoCalc niet reageert dat snap ik niet. Een vriendin had een kapotte patroon en deze is gratis vervangen door NoCalc binnen twee dagen. dat noem ik service. Ik zou NoCalc even bellen of benaderen via hun website en vragen om de nieuwe patroon met geluidssignaal. Deze waarschuwt je als de patroon leeg is. Ik gebruik hem al sinds eind vorig jaar en werkt fantastisch en gaat langer mee.

 

Ervaring met NoCalc door: Ellen, 17 oktober 2013

Wij hebben het noCalc filtersysteem gekocht voor ons vakantiehuisje in het buitenland waar we last hebben van extreem hard water. We hadden problemen met het bewateringssysteem van de tuin waarbij de sproeiers snel verkalkten (nu niet meer) en douchekoppen en kranen. Echt een stuk minder nu. Ook voel je het verschil bij het haar wassen etc. We merken dus zeker verschil en moeten het vieze filter ook regelmatig vervangen.
We hebben een zwembadje waarbij de onderhoudsman merkte dat hij een andere dosering van de chemicaliën moest toepassen omdat het water zachter was dan daar normaal het geval is.
Wij zijn dus erg tevreden.

 

Ervaring met NoCalc door: Maarten Slegtenhorst – Float Sensations, 18 oktober 2014

Exact een jaar na het laatste bericht en twee jaar na het eerste bericht.
Na een jaar gebruik had ik niet de indruk dat no-calc echt nut had.
Ik houd alles goed schoon en heb dus geen last van kalkvlekken op het aanrecht, tegels, douches, e.d…
Toen de laatste patroon op was, heb ik dus geen nieuwe geplaatst.
Nu, een aantal weken later, merk ik in mijn aquaria dat er duidelijke kalkranden achterblijven als het water verdampt ( 27 graden ) en ga ik dus toch weer nieuwe patronen halen.
No-Calc zit in dezelfde plaats als ik, dus ik zocht de website om nieuwe patronen te bestellen en kwam dit forum tegen. Gezien de berichten en reacties vond ik het toch wel nodig om ook even mijn bevindingen te melden. Het waterreservoir van mijn Senseo wordt ook goed schoon gehouden en heeft met of zonder no-calc geen kalkaanslag.

 

Ervaring met NoCalc door: Eddie, o5 juli 2015

We hebben nu een 3 weken een No-Calc apparaat achter de watermeter geplaatst, en ik was binnen een week van mijn eczeem af, waar ik 2 jaar lang last van heb gehad!
Ben daarom zeer tevreden!

 

Ervaring met NoCalc door: Hellen 1 juni 2014

Ik ben zeer tevreden over dit systeem, werkt prima, neemt weinig ruimte in beslag. De Cartridges zijn gemakkelijk te bestellen en worden snel geleverd.

 

Ervaring met NoCalc door: Kees van Heemstede 15 augustus 2014

Wonen in een gebied met hard water. Met NoCalc aangesloten op de waterleiding is het nu alsof je woont in een zacht water gebied met als z’n voordelen van dien. Voor de prijs van ongeveer € 80 per jaar is dit het zeker waard; voor onze afwasmachine, waterkoker, douche en centrale verwarming. De cartridges zijn gemakkelijk te vervangen en worden snel afgeleverd.

 

Ervaring met NoCalc door: Ben Slingerland 19 oktober 2014

Mijn college heeft met dit system aanbevolen. Wij wonen in een gebied met zeer hard water. De set besteld. Het was de volgende dag in huis. Twee dagen later geïnstalleerd en nu hebben we de voordelen van drinkbaar water in plaats van een filterkan. Douchen is nu een plezier, mijn huid en haren zijn nu veel zachter. I weet nu dat het apparaten in het huis er van gaan profiteren wanneer het water in de opgeslagen tanks is vervangen door gefilterd water, dit zal nog even duren. Ik vind het een geweldig product. Kan nocalc sterk aanbevelen.

 

Ervaring met NoCalc door: Yvonne C. 29 december 2014

We hebben al bijna 20 jaar ervaring met waterontharders maar het NoCalc system is veruit het eenvoudigst in gebruik. Ik raad iedereen dit systeem aan.

 

Ervaring met NoCalc door: De heer Willemse  5 maart 2016

Waterkoker altijd kalkvrij, boiler doet het nog steeds dus mij hoor je niet klagen. Beter dan zo’n kastgrote waterontharder die heel de keuken in beslag neemt. Zou het niet leuk geweest zijn als de sensor gratis was meegeleverd (hint) toen het systeem werd geïnstalleerd? Het rode balletje maakt zoals verwacht geen ratelend geluid. Een goede investering als je je boiler nog een paar jaar wilt houden.

 

Ervaring met NoCalc door: Dekker: Inmiddels twee keer hier via de nocalc webshop besteld. Leveringen gaan snel en goed. Sensor op mijn unit bleek laatst niet te werken. Gebeld en het werd onder garantie opgelost. Verder werkt het systeem prima. Duidelijk minder kalkaanslag in huis. Of je apparatuur echt langer meegaat weet ik niet, dit zal de tijd uit moeten wijzen…

Ervaring met NoCalc door: S.Ligtvoet: Prima product,werkt erg goed. Nette afwerking van de bestelling. Product wordt snel geleverd.

Ervaring met NoCalc door: A. Daamen: Zichtbaar minder kalkaanslag. Snelle en correcte levering van de bestelling.

Ervaring met NoCalc door: M. Gort: Kalk aanslag is verleden tijd. Het water smaakt veel lekkerder. Klein minpuntje vind ik de sensor. Ik blijf dan ook op het balletje letten.

Ervaring met NoCalc door: Ad Merks: Ben al 6 jaar in het bezit van het Nocalc systeem, sinds 3 jaar koop ik mijn navulpatronen bij BoonenBakker. Super snel in huis en top service, een aanrader.

Ervaring met NoCalc door: w martens: Al 3 keer hier mijn nocalc navullingen besteld. De leveringen is snel en goed. Ik gebruik het zonder sensor zodat ik niet me gek schrik van het geluid uit de meterkast als de patroon leeg is.

Ervaring met NoCalc door: Loek vd Biggelaar: nocalc werkt prima sinds installatie geen last van kalk in apparaten

Ervaring met NoCalc door: A Bouwmans  – : Werk echt goed de glazen douchewand slaat niet meer aan,de afwasbak in de keuken blijft schoon . Wij zijn er zeer tevreden over zeker aanschaffen!

Ervaring met NoCalc door: Guido Bongers  – : Prima produkt en makkelijk zelf te installeren!

Ervaring met NoCalc door: Marian Neuteboom: Het product bevalt prima. Eenvoudig te installeren en geen kalkaanslag meer.

Ervaring met NoCalc door: Tom Rijntjes: Ik gebruik nocalc al vier jaar. Ondanks het harde water heb ik geen kalkaanslag op mijn douchdeuren en mijn koffiezetapparaat kan langer zonder ontkalken. Product is makkelijk te installeren. De levering is snel en soepel. Prima product.

Ervaring met NoCalc door: wouter: Een eenvoudige en goedkopere manier om je kalk in het water onder controle te houden

Ervaring met NoCalc door: C. Bos  – : Deze ontkalker werkt uitstekend. Hebben hem nu al 1,5 jaar en zijn erg tevreden. Ook over de levering van BoonenBakker.

Hoe moet ik melk opschuimen om cappuccino te maken?

By | Blog, Dibarcafé | No Comments

Hoe moet ik melk opschuimen?

Voorbereiding

We gaan er vanuit dat je melk wil opschuimen met het stoompijpje van je espressomachine. Sommige espressomachines hebben een aparte extra boiler of thermoblock voor stoom, maar ook met een enkelvoudig verwarmingselement gaat dit prima. Het is vooral een handigheidje die je moet krijgen door het vooral ook veel te oefenen. Maak eerst de espresso en dan het melkschuim. Wanneer je meerdere cappuccino’s wil maken, schuim dan eerst de melk op en maak dan vervolgens de espresso om koude koffie te voorkomen… Een cappuccino bestaat idealiter uit 1/3 espresso, 1/3 melk en 1/3 melkschuim.

Gebruik koude melk

Volle, magere, lang lekker of biologische melk geeft allemaal weer een ander resultaat en andere smaak. Volle melk werkt het beste. Het melkschuim is lekker lobbig en blijft langer mooi in het cappuccino kopje. Gebruik altijd koude melk. Dit geeft het beste resultaat omdat vanwege de lagere temperatuur je meer tijd hebt om de melk op te schuimen.

Gebruik een RVS (roestvast staal) stoomkan

Het gebruik van een RVS stoomkan is belangrijk omdat je zo controle over de temperatuur van de melk kunt houden. Je houd het melkkannetje namelijk in je handpalm en je houd het melkkannetje dus niet aan het oortje vast. Of zorg in ieder geval dat je met één vinger onderaan het melkkannetje de temperatuur kunt voelen oplopen.  Gebruik dus ook géén dubbelwandig kannetje of één van porselein, want dit geleid de temperatuur niet voldoende. Wanneer je het melkkannetje niet meer vast kunt houden omdat het te heet wordt dan moet je stoppen. Dit is doorgaans 65º tot 70° Celcius. Er zijn ook cappuccino thermometers die je kunt gebruiken. Kies een melkkannetje dat voldoende groot is. 0,4 en 0,6 liter zijn gangbare maten voor thuisgebruik. Zorg ervoor dat het melkkannetje een mooi scherp schenktuitje heeft. Dit schenkt het melkschuim straks het prettigst bij de espresso in het cappuccino kopje.

Vul het melkkannetje tot maximaal 1/3. Dit is vaak waar het schenktuitje ongeveer begint. Tijdens het schuimen neemt de melk enorm in volume toe, vandaar.

Melkopschuimen

Laat eerst even wat stoom ontsnappen vanuit het stoompijpje van je espressomachine. Vaak komt er namelijk ook wat (te veel) aan water uit. We willen graag melk opschuimen geen water…

Plaats de stoomnippel vlak onder het melkoppervlak. Draai de stoomknop van je espressomachine volledig open. Wanneer je nu gaat stomen hoor je een sissend geluid en je ziet dat er veel lucht wordt aangezogen. Zie of hoor je dit niet, dan zit de stoomnippel te diep in de melk. Laat je stoomkan wat zakken. Hoor je borrelende geluiden, veel gespetter en zie je grove bellen in de melk ontstaan? Beweeg dan je stoomkan dan iets naar boven. Een draaiend melkmassa is ideaal. Voel hoe de temperatuur oploopt en beweeg de stoomkan mee naar beneden naar mate de melkschuim toeneemt. Wanneer er veel melkschuim gemaakt wordt maar de maximale temperatuur is nog niet bereikt (je kunt het stoomkannetje nog vast houden) laat dan de stoomnippel iets verder in de melk verdwijnen. Je verwarmt nu de melk zonder veel melkschuim te maken. Kun je het stoomkannetje niet meer vast houden? Draai de stoomknop dicht, want je melkschuim is klaar!

Zet je melkschuim even weg en maak nu eerst je stoompijpje van je espressomachine schoon. Draai kort de stoomkop open zodat melkresten weggeblazen worden. Houd altijd een vochtig microfiber doekje bij de hand om het stoompijpje schoon te wrijven. Nu gaat dit gemakkelijk, als je de melkresten op laat drogen niet meer (stoompijpje in een glas water zetten biedt dan uitkomst).

Om mooi ‘microfoam’ te krijgen kun je de melk in het kannetje als een goed glas wijn walsen. Niet te voorzichtig, het is je moeder niet. Klop het stoomkannetje ook een paar keer op je aanrecht en houd je hand eventueel boven het kannetje als je niet wil dat heel je keuken onder het melkschuim komt. Zorg er in ieder geval voor dat er géén grote bellen meer in je melkschuim zitten. Deze zullen anders in je cappuccino snel kapot springen en je cappuccino op een koffie met zeepsop doen lijken.

Voeg nu het melkschuim aan de espresso toe. Niet te snel en niet te langzaam… Probeer een mooi wit melkschuim in het midden te creëren en een fraai bruin koffierandje aan de zijkant.

Klaar is je cappuccino!

 

Waar komt cappuccino vandaan?

Cappuccino komt oorspronkelijk uit Wenen en heette “Kapuziner Kaffee”. Afgeleid van de Kapucijnen monniken. Door melk toe te voegen ontstond de kenmerkende kleur van de cappuccino die overeenkomt met de kap (capucio) van de monnik.

NoCalc werking

By | Blog, NoCalc | No Comments

Hoe werkt NoCalc?

NoCalc voorkomt kalkaanslag 
Hard leidingwater veroorzaakt allerlei problemen, ongemak en kosten. Kalkaanslag maakt verwarmingselementen in bijvoorbeeld espressomachines, cv ketels, boilers, wasmachines en vaatwassers minder efficiënt. Hard water remt ook de werking van zeep en shampoo en laat strepen en vlekken na op uw sanitair, spiegels, glaswerk en autolak. Bovendien voelen katoenen stoffen ruw aan en kunnen huidirritaties ontstaan. Wilt u kalkaanslag voorkomen? De oplossing voor al deze problemen is simpel: NoCalc.

Hoe werkt NoCalc?
NoCalc is een revolutionair systeem dat gebruikmaakt van een bijzondere eigenschap van een voedingsgeschikt (food grade) polyfosfaat. Deze stof is “food grade”, dus consumptie geschikt en zorgt ervoor dat kalkdeeltjes zich niet meer kunnen afzetten in leidingen, op verwarmingselementen en op andere oppervlakken. Het NoCalc® systeem voegt continu een minimale, en precies gedoseerde hoeveelheid in vloieibare vorm toe aan het drinkwater en voorkomt zo kalkaanslag.

NoCalc unit

NoCalc unit

Is kalk belangrijk?
De traditionele manier van ontkalken is vaak middels een elektrische wateronthardingsinstallatie. Een kostbare oplossing, met bovendien een belangrijk gezondheidsnadeel. Zo’n installatie verwijdert namelijk kalk uit het water, waardoor u dus via het drinkwater geen kalk meer binnen krijgt. Maar kalk is onmisbaar voor uw gezondheid. Het is een belangrijke bouwsteen voor sterke botten, met name voor kinderen in de groei en ouderen.

Wat zijn de voordelen van NoCalc? 
Het NoCalc®-systeem maakt de kalk onschadelijk zonder het te verwijderen. Kalkaanslag kan hierdoor niet meer plaatsvinden. Zo krijgt u via het drinkwater nog steeds voldoende van deze bouwstof binnen. Met NoCalc® geniet u wel de voordelen van kalk, maar voorkomt u de nadelen.

Milieuvriendelijkheid: water voor de toekomst
Traditionele ontharders verbruiken vaak elektriciteit en zijn milieubelastend doordat deze regelmatig moeten worden gespoeld (regenereren). Hiermee worden tientallen liters schoon water per keer weggespoeld. Bovendien wordt bij dit op hars en zout gebaseerde proces, door lozing van vele tientallen kilo’s zout, het milieu onnodig zwaar belast. Door behandeling met het NoCalc®-systeem spaart u het milieu, smaakt het water beter (niet zout) en bespaart u energie.

Water filteren met het NoCalc Prefilter
Door de installatie van een NoCalc® systeem voorkomt u niet alleen kalkaanslag. In drinkwater zitten ook andere stoffen die de kwaliteit van uw drinkwater negatief kunnen beïnvloeden, zoals zand en vuildeeltjes. Het standaard geïntegreerde NoCalc Prefilter vangt alle eventueel met het water meegevoerde vuildeeltjes en onzuiverheden op. Hierdoor voorkomt u schade en verlengt u de levensduur van mengkranen, leidingen, elementen en pompen. Uw sanitaire installaties slijten minder naarmate het water zuiverder is.

Wat kan NoCalc® voor ú betekenen?
Herkend u één van de symptomen in onderstaand overzicht? Grote kans dat deze worden veroorzaakt door kalkaanslag. Deze kalkaanslag is door plaatsing van een NoCalc unit te voorkomen. Hier treft u de NoCalc starterset aan in onze webshop. Uw loodgieter/installateur kan de NoCalc starterset eenvoudig en snel plaatsen. Alle benodigde aansluitmaterialen worden meegeleverd.  Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact met ons op.

Spaanse koffie

By | Blog, Dibarcafé | No Comments

Spaanse koffie

In Barcelona en in de rest van Spanje worden veel verschillende soorten koffie geserveerd. Wist je overigens dat er in Spanje meer espressomachines staan dan in Italië? Thuis bij de Spanjaarden wordt er ook veel filter koffie gedronken. Zeker ’s ochtends. Maar ook de espressomachines hebben haar intrede gedaan thuis bij de Spanjaarden. Ook Nespresso waar Dibarcafé geschikte capsules voor heeft in 4 variaties. Spanje is een echt koffieland en veel koffierecepten komen overeen met de Nederlandse smaak en voorkeur. Hieronder tref je de meest voorkomende koffie variaties van Spanje aan:

Café solo – dit is de espresso van Spanje. In Spanje en zeker in Barcelona is de hoeveelheid koffie in het kopje doorgaans iets meer dan in Italie. De meeste Nederlanders vinden een café solo dan vaak ook lekkerder dan een espresso. Deze koffie is zeer populair in Spanje en wordt heel de dag door gedronken en zeker als afsluiter van de maaltijd.

Dibarcafé cortado melkCortado (afbeelding)– de populairste koffie uit Spanje. Anders dan de caffè machiato met een beetje melkschuim uit Italie, is de Cortado een café solo met een scheutje warme melk. Liefst geserveerd in een smal langwerpig glaasje, maar ook wel geserveerd in een iets groter kopje dan die van de café solo.

Café Americano – een Americano is een espresso (café solo) geserveerd in een groter kopje. Daarnaast krijg je een kannetje met heetwater waarmee je zelf je sterkte van je Café Americano kunt bepalen.

Café Lungo – of caffè Lungo (Italiaans) waarbij er grover gemalen koffie gebruikt wordt dan bij espresso/café solo. Hierdoor ontstaat er minder druk vanuit de espressomachine omdat het water gemakkeliker langs de grover gemalen koffie gaat. De doorlooptijd van de koffie is gelijk aan die van een café solo waardoor  de koffie een stuk minder krachter is. Het laat zich het best vergelijken met de ‘gewone koffie’  die je krijgt als je deze in de horeca besteld. Deze gewone koffie wordt tegenwoordig ook altijd vanuit een espressomachine gemaakt.

Café con leche – dit is eigenlijk de Spaanse koffie variantie op de cappuccino. In plaats van melkschuim wordt er warme melk aan de koffie toegevoegd. Eigenlijk meer een soort “koffie verkeerd”. In Spanje drink je een café con leche normaal gesproken alleen in de ochtend.

Carajillo – Carajillo is Spaanse sterke koffie, geserveerd in een klein glaasje met daaraan toegevoegd ‘Picardia’. Een Spaanse brandy of rum, whiskey en vaak Licor 43 . In de horeca krijg je vaak koffie met Tia Maria en slagroom geserveerd wanneer je Spaanse koffie besteld.

Café con hielo – heerlijke koffie voor in ze zomer. Een café solo met daarnaast een (duralex) glas met ijsblokjes en een zakje suiker. Je schenkt zelf je koffie (café solo) over de ijsblokjes en suiker. Je kunt een café con hielo ook met een cortado combineren i.p.v. een café solo.

Cappuccino – Je kunt een cappuccino bestellen in Spanje, maar je zult vaak te horen krijgen dat ze dit niet hebben(lees: niet willen serveren), maar wel “café con leche”. Een cappuccino is gemaakt van ongeveer 1/3 espresso, 1/3 melk en 1/3 melkschuim. Een typisch Italiaanse koffie die doorgaans alleen als ‘wake up’ koffie in de ochtend wordt gedronken.

Andere Spaanse koffie: 

Er zijn hiernaast nog heel veel andere soorten Spaanse koffies verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld :

cortado corto de café –  met minder koffie en meer melk

cortado con leche muy caliente – met hete melk of een leche fria (koude melk).

café del Tiempo – Carajillo  met Anijs likeur in plaats van brandy, rum, whiskey of Licor 43.

descafinado – variant zonder cafeïne.

Nieuw NoCalc CombiCompact voor kleine ruimtes

By | NoCalc | No Comments

De NoCalc Combicompact starterset NC38770 bevat alles dat u nodig heeft om van start te gaan met NoCalc: Doseringsadapter voorzien van een NoCalc doseringspatroon en het geïntegreerde prefilter. De starterset is voorzien van universele aansluitingsset voor 15 en 22mm leidingen.

De NoCalc CombiCompact is met zijn formaat van (hxbxd) 22 x 22 x 7cm handig indien er beperkte montageruimte beschikbaar is zoals in meterkasten of keukenkastjes. Deze NoCalc CombiCompact starterset NC38770 is voorzien van de nieuwe messing ‘easy fit’ verbinding en het nieuwste NoCalc patroon NC38200 met sensor. De navulpatronen hebben een levensduur van ongeveer 40.000 liter (gemiddeld gebruik bij gezin 4 pers. = 140.000 liter per jaar) en zijn middels het rode balletje in het patroon visueel te inspecteren. Het balletje zakt naar beneden wanneer het patroon dient te worden vervangen. De CombiCompact heeft een ‘prefilter’ dat geïntegreerd is in de houder van de NoCalc navulpatronen. Dit betekent minder ruimte en minder kosten. Het geïntegreerde prefilter (50 micron) voorkomt dat zand en vuildeeltjes in uw leidingsysteem komen en de doseringsunit niet wordt geblokkeerd. Het biedt bescherming voor alle bewegende delen (kraandelen, kleppen, pompen).

Er is ook de NoCalc starterset NC39000 met een apart en groter prefilter. Voor een nog betere filtertratie van zand en vuildeeltjes in uw waterleidingsysteem.

NoCalc is goedkoop in aanschaf en onderhoud. U verdient uw investering snel terug. Lees hier meer over NoCalc. De NoCalc CombiCompact is de goedkoopste anti-kalkaanslag oplossing.

Wij leveren alles van NoCalc vanuit voorraad zonder verzendkosten. Levenslange fabrieksgarantie volgens NoCalc garantie voorwaarden 

Ook heb je in onze NoCalc webshop altijd de laagste prijsgarantie.

NC38770 NoCalc CombiCompact Starter Set

NC38770 NoCalc CombiCompact Starter Set

Italië Evenement 2016

By | Dibarcafé, Evenement, Geen categorie, Harney & Sons | No Comments

Ook dit jaar zijn wij van de partij tijdens Het Italië Evenement. Het evenement voor de Italiefanaten. Hier laten we je graag op de ‘Via Roma’ de nieuwste ontwikkelingen zien en proeven op (espresso)koffie gebied. We demonstreren hier met de espressomachines van Euroquick : Quick Mill, Ascaso, Elektra en de portable espressomaker ‘Handpresso‘. En natuurlijk met de koffie van Dibarcafé. Niet Italiaans, maar daarom niet minder lekker 🙂

 

 

italie-evenement-logo-2016-groen1

Gratis verzending vanaf € 50,- Sluiten