Dibarcafé

De espresso uit Barcelona

De familie achter Dibarcafé

De familie Marcilla is sinds mensenheugenis een toonaangevende naam in de wereld van de Spaanse koffie. Nadat ze hun beroemde merknaam verkochten hebben zij in Barcelona een bescheiden maar hypermoderne koffiebranderij gebouwd. Met het strikte voornemen alleen de beste koffie te branden. Onder de naam Dibarcafé! De liefde voor koffie gaat verder dan hun eigen Dibarcafé. Julián Marcilla is President van de Catalaanse vereniging van koffiebranders en deelt daar ook zijn kennis met anderen.

Hoe kwam Dibarcafé naar Nederland?

Barcelona mei 2009 – Dan sta je dus samen in zo’n typisch Spaans barretje in het hart van Barcelona. Gezellig druk en chaotisch, veel hout, ietsje te donker, zoete broodjes in een vitrine op de bar, lege suikerzakjes en gebruikte servetjes op de grond. Je bestelt beide een espresso ofwel ‘café solo’ die met liefde gemaakt snel op de bar wordt geserveerd. Die espresso ziet er niet alleen geweldig uit, mooie volle crema maar ruikt ook echt naar koffie. De smaakpapillen staan direct op scherp. Je proeft, kijkt elkaar aan, denkt ‘mooi’… En bestudeert het lege kopje. ‘Dibarcafé’ staat er op. Koffie uit Barcelona dus. Niet uit Spanje, zo leerden wij later, uit Catalonië.

Italië is al lang niet meer het koffieland bij uitstek. Het lijkt wel of dit de ‘Gouden Eeuw’ van de koffie is. Op heel veel plekken op de wereld branden kleine branderijen met zorg en aandacht hun bonen. De familie Marcilla doet dat onder de naam Dibarcafé net buiten Barcelona.

Met het strikte voornemen om uitsluitend topkwaliteit te leveren. Julián Marcilla is dan ook niet toevallig president van de Catalaanse vereniging voor koffiebranders. Dibarcafé heeft drie melanges waaronder natuurlijk ook een 100% Arabica.

Dibarcafé cortado bar

Wij, Wessel en Marjolijn Bakker, zijn importeur van Dibarcafé voor de Benelux en laten u graag kennis maken.