Skip to main content

Ervaringen theehuis “Bij de Buurvrouw – Maasland” door Bob Wouters van Hof van Delfland

By 14 november 2016januari 24th, 2018Blog, Harney & Sons, review
Harney & Sons thee Marjolijn Bakker- van Heeswijk
“Een groene ophaalbrug lijdt je naar de parkeerplaats van theehuis ‘Bij de Buurvrouw Maasland’. Als je aankomt bij De Buurvrouw wordt je verwelkomd door haar kippen in de ren. Tegenover de kippen, aan de linker zijkant, is de ingang. Bij binnenkomst is het gelijk duidelijk dat het om een theehuis gaat. De muur achter de bar staat vol prachtig ouderwets theeservies. Waar geen servies staat staan wel theeblikken; de ene nog mooier dan de ander! Aan de landelijke tafels zaten een hoop mensen te genieten van hun high tea. Met een mooie, herfstachtige, zonnige zaterdag was het niet gek dat er zelfs nog mensen op het terras zaten.

Foto’s gemaakt door Hof van Delfland “Bij de Buurvrouw”. Links; de dames achter de espressomachine en de Harney & Sons theeblikken. Rechts: Twee heerlijke kopjes Japanese Sencha thee van Harney & Sons uit Delfblauwe kopjes.

‘de thee kaart. Hier word ik altijd erg blij van! 

Nadat we het laatste vrije tafeltje hadden geconfisqueerd kregen we gelijk de kaart, de theekaart. Hier word ik altijd erg blij van! Gelukkig houden Roos en ik van de zelfde soort thee en kozen we een Japanse Sencha. Ook wij kregen een ouderwetse theepot met nog ouderwetser, Delfsblauwe porseleinen kop en schotel. De thee was heerlijk! Sencha vind ik sowieso al één van de lekkerste groene theesoorten maar Sencha uit Japan is vaak kwalitatief erg goed, zoals deze.

Na de eerste kop thee kwam Dita uit de keuken om kennis te maken. Het was erg leuk om haar te leren kennen en haar te horen vertellen over haar zaak. De passie en liefde die ze heeft voor de omgeving probeert ze zoveel mogelijk terug te brengen in haar theehuis. Ze gebruikt veel producten uit de regio en maakt bijna alles zelf. Dita is pas een jaar bezig met haar zaak en het gaat erg goed. Ze vertelde dat dit ook te danken is aan de groeiende aandacht voor het gebied Midden Delfland. Met een korte rondleiding liet Dita zien dat het theehuis binnenkort ook vergaderruimtes krijgt op de zolder. Het landelijke uitzicht zal zeker inspirerend werken.”

Bronvermelding en fotografie: Hof van Delfland. Lees hier het hele blog van Bob van Hof van Delfland

Leave a Reply