Skip to main content
 

NoCalc

Zeg dág tegen kalkaanslag!

NoCalc is een revolutionair systeem en zorgt er op een slimme manier voor dat kalkdeeltjes zich niet meer kunnen afzetten in uw leidingen, op verwarmingselementen of andere oppervlakken. Er is jarenlange ervaring met NoCalc. Het NoCalc systeem voorkomt kalkaanslag en voldoet aan de hoogste eisen die aan drinkwater gesteld worden. NoCalc is goedkoop in aanschaf en onderhoud en u verdient uw investering snel terug. Die garantie geven wij met NoCalc.

NoCalc betekent: geen kalkaanslag! 

Uit ervaring weet u dat kalk in uw leidingwater diverse problemen veroorzaakt, ongemak en kosten. Ervaring leert ook dat kalkaanslag verwarmingselementen in bijvoorbeeld espressomachines, CV ketels, boilers, wasmachines en vaatwassers minder efficiënt maakt. Sterk kalkhoudend water remt de werking van zeep en shampoo en laat strepen en vlekken na op uw sanitair, spiegels, glaswerk en autolak. Bovendien voelen katoenen stoffen ruw aan en kunnen ook huidirritaties ontstaan. De oplossing voor al deze problemen is simpel: NoCalc. 

NoCalc is revolutionair. NoCalc wordt gezien als waterontharder, maar feitelijk zorgt NoCalc er uitsluitend voor dat kalkdeeltjes zich niet meer afzetten in leidingen, op verwarmingselementen of andere oppervlakken. Kalk blijft hierdoor behouden in uw drinkwater echter vind er geen kalkafzetting meer plaats.

NoCalc is niet duur en zelfs goedkoop te noemen als u uitrekent hoe snel u uw investering terugverdient. Daarnaast hebben we altijd scherpe aanbiedingen en lage prijzen in onze NoCalc webshop. Ga naar de NoCalc webshop en tref NoCalc producten aan tegen de actuele laagste prijs.

Lees hier ook ervaringen en reviews over NoCalc.

NoCalc is revolutionair en veilig voor drinkwater in het bestrijden van kalkaanslag!

NoCalc is een revolutionaire en economische oplossing tegen de gevolgen van hard water. NoCalc maakt gebruik van een 100% veilig en door de FAO* en WHO* goedgekeurd consumptief, wat middels de unieke doseringstechniek in een minimale hoeveelheid aan het drinkwater wordt toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat kalkdeeltjes zich niet meer hechten op glanzende oppervlakken zoals douchewanden, sanitair en tegels of aan de binnenkant van leidingen en op verwarmingselementen van water verbruikende apparatuur. De NoCalc-behandelmethode is vriendelijk voor het milieu en volledig veilig voor drinkwater. Bovendien behandelt NoCalc zonder het water te ontharden. NoCalc voldoet volgens onderzoek van TNO aan de normen opgenomen in Nederlands norm NEN-EN 1212, behandeling van water bestemd voor menselijke consumptie.

Kalk is wel belangrijk voor uw lichaam

Calcium en magnesium zijn mineralen die ieder mens nodig heeft. Calcium is onmisbaar voor uw gezondheid! Een deel van de benodigde calcium komt uit ons dagelijks drinkwater. De Nederlandse drinkwaterbedrijven zijn daarom wettelijk verplicht om een hoeveelheid calcium in het water te laten (bron: Nederlandse Drinkwaterbedrijven).
Tot voor kort was er maar één manier om kalkaanslag te voorkomen: een dure, vaak elektrische ontkalkingsinstallatie. Het NoCalc-systeem beschermt installaties en apparatuur zonder calcium te verwijderen. Doordat NoCalc food grade (en dus consumptiegeschikt) behandelt, breekt het in het lichaam snel af en blijft de benodigde calcium beschikbaar voor uw botten en tanden. Zo krijgt u via het drinkwater nog steeds voldoende van deze belangrijke bouwstof binnen.

Wel de voordelen van kalk, maar geen aanslag

Calcium en magnesium zijn mineralen die ieder mens nodig heeft. Calcium is onmisbaar voor uw gezondheid. Een groot deel van de benodigde calcium komt uit ons dagelijks drinkwater. De Nederlandse drinkwaterbedrijven zijn daarom wettelijk verplicht om een hoeveelheid calcium in het water te laten (bron: Nederlandse Drinkwaterbedrijven). Tot voor kort was er maar één manier om kalkaanslag te voorkomen: een dure, vaak elektrische ontkalkingsinstallatie. Het NoCalc-systeem beschermt installaties en apparatuur zonder calcium te verwijderen. Doordat NoCalc food grade (en dus consumptiegeschikt) behandelt, breekt het in het lichaam snel af en blijft de benodigde calcium beschikbaar voor uw botten en tanden. Zo krijgt u via het drinkwater nog steeds voldoende van deze belangrijke bouwstof binnen.

Geniet van zacht water voor uw huid

Van zacht water is sprake indien de hardheid 3 à 4 odH is. Voor uw huid is het in alle gevallen beter om zacht water te gebruiken. Dermatologen en specialisten bevelen daarom altijd aan om zoveel mogelijk zacht water te gebruiken. Huidirritaties kunnen door gebruik van zacht water worden voorkomen of aanzienlijk worden verminderd, omdat er geen kalk in de huid wordt opgenomen en zeepresten worden beter afgespoeld. NoCalc behoudt echter de calcium als bouwsteen voor het menselijk lichaam (o.a. tanden en botten).

Milieuvriendelijk: water voor de toekomst

Traditionele waterontharders verbruiken vaak elektriciteit en zijn milieubelastend doordat deze regelmatig moeten worden gespoeld (regenereren). Hiermee worden tientallen liters schoon water per keer het riool in weggespoeld. Bovendien wordt bij dit, op hars en zout gebaseerde proces, door lozing van vele tientallen kilo’s zout, het milieu onnodig zwaar belast. Door behandeling met het NoCalc-systeem spaart u het milieu, smaakt het water beter (niet zout) en bespaart u energie is de ervaring.

Extra bescherming met het NoCalc Prefilter

Het NoCalc-doseringstoestel is zeer effectief tegen de opbouw van kalkaanslag en is voorzien van een Kiwa gecertificeerde Watts** keerklep, type N 020 DN 020 als terugstroombeveiliging. Maar ook andere stoffen zoals zand en meegevoerde vuildeeltjes kunnen uw drinkwater vervuilen en de smaak negatief beïnvloeden. Het extra NoCalc Prefilter voorkomt dat eventueel meegevoerde vuildeeltjes en onzuiverheden in uw leidingsysteem komen en garandeert een optimale werking van het doseringstoestel. Samen verlengen zij de levensduur van uw sanitaire installaties, zoals mengkranen, warmwatertoestellen, leidingen en pompen. Het prefilter maakt deel uit van iedere NoCalc starterset.

Hoe lang gaat NoCalc mee?

De NoCalc navulpatronen NC38200 hebben een levensduur van ongeveer 40.000 liter (gemiddeld gebruik bij gezin 4 pers. is 140.000 liter per jaar) en is hier mee één van de goedkoopste anti-kalksystemen op de markt. Een rood balletje in het NoCalc patroon geeft aan of het patroon dient te worden vervangen. Optioneel is er een NoCalc sensor electronic verkrijgbaar die iedere 6 uur een geluidssignaal (en een lampje dat gaat branden) afgeeft wanneer het patroon vervangen dient te worden.

Wat kan NoCalc® voor ú betekenen?

 • NoCalc : Veilig voor drinkwater (consumptie geschikt)
 • NoCalc : Eenvoudige montage en onderhoud
 • NoCalc : Geen elektriciteit nodig
 • NoCalc : Energiebesparing, minder rendementsverlies
 • NoCalc : Verlengt levensduur apparatuur; vaatwasser, wasmachine, cv-ketel, boiler, espressomachine etc.
 • NoCalc : Schonere badkamer, douche en keuken
 • NoCalc : Bespaart op zeep en shampoo en ontkalkingsmiddelen
 • NoCalc : Zachter water voor uw huid met minder irritaties
 • NoCalc : Milieuvriendelijk
 • NoCalc : Lange levensduur navulpatronen; Gemiddeld 40.000 liter of 40m³
 • NoCalc : Relatief goedkoop. U verdient uw investering snel terug tegen de laagste prijs in onze NoCalc webshop.

PDF downloads