NoCalc

Zeg dág tegen kalkaanslag!

NoCalc is een revolutionair systeem en zorgt er op een slimme manier voor dat kalkdeeltjes zich niet meer kunnen afzetten in uw leidingen, op verwarmingselementen of andere oppervlakken. Er is jarenlange ervaring met NoCalc. Het NoCalc systeem voorkomt kalkaanslag en voldoet aan de hoogste eisen die aan drinkwater gesteld worden. NoCalc is goedkoop in aanschaf en onderhoud en u verdient uw investering snel terug. Die garantie geven wij met NoCalc.

NoCalc betekent: geen kalkaanslag! 

Uit ervaring weet u dat kalk in uw leidingwater diverse problemen veroorzaakt, ongemak en kosten. Ervaring leert ook dat kalkaanslag verwarmingselementen in bijvoorbeeld espressomachines, CV ketels, boilers, wasmachines en vaatwassers minder efficiënt maakt. Sterk kalkhoudend water remt de werking van zeep en shampoo en laat strepen en vlekken na op uw sanitair, spiegels, glaswerk en autolak. Bovendien voelen katoenen stoffen ruw aan en kunnen ook huidirritaties ontstaan. De oplossing voor al deze problemen is simpel: NoCalc. 

NoCalc is een revolutionair systeem. NoCalc wordt gezien als waterontharder, maar feitelijk zorgt NoCalc er alleen voor dat kalkdeeltjes zich niet meer kunnen afzetten in leidingen, op verwarmingselementen of andere oppervlakken. Kalk blijft blijft hierdoor behouden in uw drinkwater maar er vind geen kalkafzetting meer plaats.

NoCalc is niet duur en zelfs goedkoop te noemen als u uitrekent hoe snel u uw investering terugverdient. Daarnaast hebben we altijd scherpe aanbiedingen en lage prijzen in onze NoCalc webshop.

Ga naar de NoCalc webshop en tref NoCalc producten aan tegen de laagste prijs.

NC39000 NoCalc Starterset

NC39000 NoCalc Starterset

NoCalc is revolutinair en veilig voor drinkwater in het bestrijden van kalkaanslag!
NoCalc systemen zijn revolutionair en maken gebruik van bijzondere eigenschappen van silicopolyfosfaat. Deze stof is “food grade”. Ofwel ‘consumptie geschikt’ en zorgt ervoor dat kalkdeeltjes zich niet hechten in leidingen, op verwarmingselementen of andere oppervlakken. Het NoCalc systeem is uitvoerig getest en voldoet aan de normen opgenomen in NEN-EN 1212, de norm voor de behandeling van drinkwater volgens EC regelementen, standaard (EN1212). Waardoor NoCalc binnen de adviezen van de FAO / WHO (Food and Agriculture Organization of the United Nations / World Health Organization) valt. NoCalc is verder getest door TNO en diverse onafhankelijke watertechnische laboratoria onder de strenge NEN-EN 1212 normering, welke zijn gecertificeerd door de overheid. NoCalc voegt continu een minimale en precies gedoseerde hoeveelheid silicopolyfosfaat toe aan het drinkwater toe en voorkomt zo kalkaanslag.

Kalk is wel belangrijk voor uw lichaam
Een traditionele manier van ontkalken is vaak met behulp van een elektrische wateronthardingsinstallatie. Een vaak kostbare oplossing weten we uit ervaring, met bovendien een belangrijk gezondheidsnadeel. Zo’n installatie verwijdert namelijk kalk uit het water, waardoor u dus via het drinkwater geen kalk meer binnen krijgt. Maar kalk is onmisbaar voor uw gezondheid. Kalk wordt gezien als belangrijke bouwsteen voor sterke botten, met name voor kinderen in de groei en ouderen.

Wel de voordelen van kalk, maar geen aanslag
NoCalc maakt kalk onschadelijk zonder het te verwijderen. Zo krijgt u via het drinkwater nog steeds voldoende van deze bouwstof binnen. Met NoCalc geniet u wel de voordelen van kalk, maar voorkomt u de nadelen van kalkaanslag.

Milieuvriendelijk: water voor de toekomst
Traditionele waterontharders verbruiken vaak elektriciteit en zijn milieubelastend doordat deze regelmatig moeten worden gespoeld (regenereren). Hiermee worden tientallen liters schoon water per keer het riool in weggespoeld. Bovendien wordt bij dit, op hars en zout gebaseerde proces, door lozing van vele tientallen kilo’s zout, het milieu onnodig zwaar belast. Door behandeling met het NoCalc-systeem spaart u het milieu, smaakt het water beter (niet zout) en bespaart u energie is de ervaring.

Extra bescherming met het Prefilter
Na installatie van het NoCalc systeem voorkomt u niet alleen kalkaanslag. In drinkwater zitten ook andere stoffen die de kwaliteit van uw drinkwater negatief kunnen beïnvloeden, zoals zand en vuildeeltjes. Het standaard geïntegreerde NoCalc Prefilter vangt alle eventueel met het water meegevoerde vuildeeltjes en onzuiverheden op. Hierdoor voorkomt u schade en verlengt u de levensduur van pompen, magneetkleppen, mengkranen, leidingen, en elementen. Uw sanitaire installaties slijten minder naarmate het water zuiverder is. Het prefilter maakt deeluit van de NoCalc starterset.

Hoe lang gaat NoCalc mee?
De NoCalc navulpatronen NC38200 hebben een levensduur van ongeveer 40.000 liter (gemiddeld gebruik bij gezin 4 pers. is 140.000 liter per jaar) en is hier mee één van de goedkoopste anti-kalksystemen op de markt. Een rood balletje in het NoCalc patroon geeft aan of het patroon dient te worden vervangen. Optioneel is er een NoCalc sensor electronic verkrijgbaar die iedere 6 uur een geluidssignaal (en een lampje dat gaat branden) afgeeft wanneer het patroon vervangen dient te worden.

Wat kan NoCalc® voor ú betekenen?

  • NoCalc : Veilig voor drinkwater (consumptie geschikt)
  • NoCalc : Zuiniger stoken met CV of energie verbruik van uw espressomachine of boiler
  • NoCalc : Voorkomt kalkaanslag in apparatuur en op tegels en glas
  • NoCalc : Bespaart op zeep en shampoo en ontkalkingsmiddelen
  • NoCalc : Zachter water voor uw huid
  • NoCalc : Eenvoudige installatie en onderhoudsarm
  • NoCalc : Schonere verwarmingselementen
  • NoCalc : Milieuvriendelijk
  • NoCalc : Relatief goedkoop. U verdient uw investering snel terug tegen de laagste prijs in onze NoCalc webshop.

PDF downloads