Skip to main content

Ontgassen van de koffie

By 8 maart 2019maart 24th, 2023Blog

Voor het malen van koffie geldt ‘des te verser des te beter’. Hoe anders is dit met het branden/roosteren van koffie. Want tijdens het roosteren van de koffiebonen vormt zich koolstofdioxide in de koffieboon. Wanneer je vers gebrande koffie kort na het brandproces zou consumeren dan is dit eigenlijk zonde, je proeft door het te veel aan gas nog niet de aroma’s die de koffie in zich heeft. De koffie moet immers eerst nog ‘ontgassen’ en wordt in de loop der tijd dus beter! Het teveel aan koolstofdioxide (CO2) heeft tot 2 weken tijd nodig bij espressokoffie om te ‘ontgassen’. Afhankelijk van de omstandigheden zoals o.a. de koffiesoort en brandingsgraad.

Bij Dibarcafé gebruiken we een uniek ventiel in de kilo koffiezakken, waardoor CO2 wel naar buiten kan ontsnappen maar geen zuurstof van buitenaf binnenlaat in de koffiezak. In combinatie met het aluminium materiaal van de koffiezakken zorgt dit ervoor dat Dibarcafé lang houdbaar blijft. De branddatum en en THT staan bij Dibarcafé altijd vermeld op de verpakking.

 

Leave a Reply