Skip to main content

Jura professional dealer

By 12 december 2022Blog, Dibarcafé, Jura
Wessel Bakker

Wessel Bakker groeide op met de lucht van vers gemalen koffiebonen. Zijn opa en vader ‘zaten in de koffie’ dus het kwam voor niemand als een verrassing dat ook Wessel aan de slag ging in de koffiebranche. Zo’n 25 jaar geleden begon hij Euroquick, importeur en distribiteur van A-merk espressomachines. Dat doet hij nog steeds, maar omdat hij de koffie miste, begon hij in 2010 samen met zijn vrouw ‘BoonenBakker’. Een onderneming gespecialiseerd in kwaliteitsmerken koffie en thee en onder andere dealer van JURA Professional.

“Met Euroquick was ik vooral met metaal bezig”, vertelt Wessel. “Hoogwaardige machines. Prachtig, maar de binding met koffie ontbrak. Met BoonenBakker verkopen we niet alleen de machines, maar ook de lekkerste koffie en thee.” Doordat Wessel is grootgebracht met het geluid van een malende koffiemolen, heeft hij zich ontwikkeld tot een echte koffiekenner. Een kwaliteitskoffie herkent hij meteen. Zo ook tijdens een bezoek aan Barcelona in 2009, toen hij in een gezellig, typisch Spaans barretje een onwijs lekkere ‘café solo’ bestelde. Dibarcafé stond er op het kopje. Daar moest Wessel meer van weten en zo ontstond de samenwerking met dit Spaanse kwaliteitsmerk.

Gouden combinatie
Naast koffie en thee is BoonenBakker ook leverancier van de hoogwaardige JURA Professional koffiemachine. “Een winnende combinatie met de koffie van Dibarcafé”, vindt Wessel. “Twee topmerken samen garanderen de beste koffiekwaliteit. De machines van JURA staan bekend om hun uitstekende prestaties, lange levensduur, betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Iedereen kan een heerlijke espresso of caffè latte maken. Dat is bijvoorbeeld handig voor in een showroom, waar bezoekers zelf koffie mogen pakken. Daarnaast zien de machines er ook nog eens fantastisch uit, waar door ze een fraaie eyecatcher vormen in iedere ruimte. Wij leveren de machine, koffie en alle andere benodigde producten. Daarnaast ver zorgen we ook het onderhoud. En in geval van reparatie zorgen we altijd voor een vervangende machine, zodat je nooit zonder koffie zit.

Koffie als marketingtool
Wessel moet er niet aan denken dat er geen goede koffie beschikbaar is. “Koffie is de zwarte motor van het bedrijfsleven. Met een goede kop koffie kun je er weer tegenaan. Iedere medewerker verdient lekkere koffie. Daarnaast is koffie ook een belangrijke marketingtool. We beginnen elke meeting of zakelijk gesprek altijd met een kopje koffie. De kwaliteit die je serveert zegt iets over de kwaliteit van je bedrijf. Koffie is een sociaal en zakelijk bindmiddel en brengt het gesprek op gang. Met onze JURA machines en hoogwaardige koffie zit je als bedrijf altijd goed.”

Actie!
Wie nu via BoonenBakker kiest voor een JURA Professional koffiemachine krijgt een Cool Control t.w.v. € 199,- cadeau. Met deze innovatieve en elegante melkkoeler heb je altijd verse melk bij het apparaat beschikbaar voor de lekkerste koffie met melk recepten. De koeler houdt de melk op een ideale temperatuur van 4°C en zorgt voor optimale hygiënische omstandigheden. Deze actie loopt tot en met 31 januari 2023.

Leave a Reply