Skip to main content

NoCalc werking

By 15 september 2016Blog, NoCalc

Hoe werkt NoCalc?

NoCalc voorkomt kalkaanslag 
Hard leidingwater veroorzaakt allerlei problemen, ongemak en kosten. Kalkaanslag maakt verwarmingselementen in bijvoorbeeld espressomachines, cv ketels, boilers, wasmachines en vaatwassers minder efficiënt. Hard water remt ook de werking van zeep en shampoo en laat strepen en vlekken na op uw sanitair, spiegels, glaswerk en autolak. Bovendien voelen katoenen stoffen ruw aan en kunnen huidirritaties ontstaan. Wilt u kalkaanslag voorkomen? De oplossing voor al deze problemen is simpel: NoCalc.

Hoe werkt NoCalc?
NoCalc is een revolutionair systeem dat gebruikmaakt van een bijzondere eigenschap van een voedingsgeschikt (food grade) polyfosfaat. Deze stof is “food grade”, dus consumptie geschikt en zorgt ervoor dat kalkdeeltjes zich niet meer kunnen afzetten in leidingen, op verwarmingselementen en op andere oppervlakken. Het NoCalc® systeem voegt continu een minimale, en precies gedoseerde hoeveelheid in vloieibare vorm toe aan het drinkwater en voorkomt zo kalkaanslag.

NoCalc unit

NoCalc unit

Is kalk belangrijk?
De traditionele manier van ontkalken is vaak middels een elektrische wateronthardingsinstallatie. Een kostbare oplossing, met bovendien een belangrijk gezondheidsnadeel. Zo’n installatie verwijdert namelijk kalk uit het water, waardoor u dus via het drinkwater geen kalk meer binnen krijgt. Maar kalk is onmisbaar voor uw gezondheid. Het is een belangrijke bouwsteen voor sterke botten, met name voor kinderen in de groei en ouderen.

Wat zijn de voordelen van NoCalc? 
Het NoCalc®-systeem maakt de kalk onschadelijk zonder het te verwijderen. Kalkaanslag kan hierdoor niet meer plaatsvinden. Zo krijgt u via het drinkwater nog steeds voldoende van deze bouwstof binnen. Met NoCalc® geniet u wel de voordelen van kalk, maar voorkomt u de nadelen.

Milieuvriendelijkheid: water voor de toekomst
Traditionele ontharders verbruiken vaak elektriciteit en zijn milieubelastend doordat deze regelmatig moeten worden gespoeld (regenereren). Hiermee worden tientallen liters schoon water per keer weggespoeld. Bovendien wordt bij dit op hars en zout gebaseerde proces, door lozing van vele tientallen kilo’s zout, het milieu onnodig zwaar belast. Door behandeling met het NoCalc®-systeem spaart u het milieu, smaakt het water beter (niet zout) en bespaart u energie.

Water filteren met het NoCalc Prefilter
Door de installatie van een NoCalc® systeem voorkomt u niet alleen kalkaanslag. In drinkwater zitten ook andere stoffen die de kwaliteit van uw drinkwater negatief kunnen beïnvloeden, zoals zand en vuildeeltjes. Het standaard geïntegreerde NoCalc Prefilter vangt alle eventueel met het water meegevoerde vuildeeltjes en onzuiverheden op. Hierdoor voorkomt u schade en verlengt u de levensduur van mengkranen, leidingen, elementen en pompen. Uw sanitaire installaties slijten minder naarmate het water zuiverder is.

Wat kan NoCalc® voor ú betekenen?
Herkend u één van de symptomen in onderstaand overzicht? Grote kans dat deze worden veroorzaakt door kalkaanslag. Deze kalkaanslag is door plaatsing van een NoCalc unit te voorkomen. Hier treft u de NoCalc starterset aan in onze webshop. Uw loodgieter/installateur kan de NoCalc starterset eenvoudig en snel plaatsen. Alle benodigde aansluitmaterialen worden meegeleverd.  Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact met ons op.

Leave a Reply